Zatęskniłam za kasza jaglana <3

Dzisiejsza propozycja na śniadanie to kasza z duszonym jabłkiem, jagodami goji, mlekiem kokosowym z cynamonem, imbirem, kardamonem- w smaku rewelacja:))

Kasza jaglana- 4 łyżki po ugotowaniu-u mnie wcześniej namoczona (generalnie maczam wszystkie kasze i orzechy minimum 24 h z dodatkiem gryki-kiedyś o tym pisałam- chodzi o kwas fitynowy dla przypomnienia:)
Jabłko-1 małe pokrojone w drobna kostkę
Jagody goji-1 łyżka
Mleko kokosowe-3-4 łyżki
Cynamon, kardamon, imbir

Kasze gotuje wg zaleceń, jabłka dusze na patelni z dodatkiem wody kiedy są miękkie dodaje cynamon, kardamon i imbir, gotowe jabłka dorzucam do kaszy i gotuje 2 min dodając 2 łyżki mleka kokosowego( gęsta cześć), przekładam do miseczki posypuje jagodami goji oraz dodaje 1 łyżkę mleka kokosowego(gęstego) i gotowe :))