Nie tylko wcinam mięcho. Również jestem fanką dużej ilości warzyw i dobrych jakościowo kasz. Dziś propozycja na kolacje, a dla bardziej aktywnych na śniadanie 🙂

Pasztet z kaszy jaglanej z cukinią, marchewką i czarnuszką w towarzystwie ogórków malosolnych, pomidora i obowiązkowo masła 🙂

Co będziesz potrzebować?

  • Kasza jaglana
  • cukinia
  • marchew
  • cebule
  • czosnek
  • sól himalajska
  • Przyprawy: pieprz, kurkuma, papryka, czarnuszka
  • olej kokosowy
  • odrobinę cierpliwości i czasu 🙂

Kasze jaglaną ugotować do miękkości ok 20-25 min w tym czasie zatrzeć na tarce cukinie oraz marchew. Warzywa poddusić na oleju kokosowym z dodatkiem drobno posiekanej cebuli i czosnku. Kaszę przekładamy do szerokiego naczynia,dodajemy warzywa oraz przyprawy u mnie sól himalajska, pieprz, papryka, kurkuma oraz kminek i dodatkowo łyżkę oleju kokosowego. Całość blenduję. Przekładam do brytfanki posypuje czarnuszką. Zapiekam w temp 180 stopni ok 60 min. Po upieczeniu odstawiam na kilka godzin. Kroimy ostrym nożem!