Ozorki jagnięce-5-6 szt

Marchew-2 szt

Seler-1 szt

Por 1 szt

Jarmuż-2-3 garsci

Imbir

Pieprz,sol, jesli ktos moze to chilli

Mleko kokosowe-200ml

Smalec z gesi

Ozorki umyłam, przełożyłam do garnka dodałam liść laurowy, ziele angielskie, dolałam wody i zagotowałam na małym ogniu ok 2h (zrobiłam to wieczorem, dzień wcześniej). Rano zimne obrałam ze skory, pokroiłam w paseczki. Marchew i seler pokroiłam w słupki, wrzuciłam na patelnie z dodatkiem smalcu gęsiego poddusiłam chwile, dodałam por oraz jarmuż, dolałam ok 150 ml wody, całość dusiłam kilka minut do miękkości, dodałam pokrojone ozorki a następnie mleko kokosowe oraz przyprawy chwilkę gotując:) Oczywiście musiałam spróbować 10 razy i smak wyśmienity:)