Warsztaty: Słodkie życie BEZ cukru

/Warsztaty: Słodkie życie BEZ cukru
Ładowanie Wydarzenia
  • To wydarzenie minęło.

 

Chyba każdy z nas ma słabość do słodkości. Nic dziwnego skoro podstawowy składnik wszystkich słodyczy – cukier – uzależnia bardziej niż kokaina. Zdecydowana większość słodyczy zawiera ogromną ilość cukrów prostych i innych szkodliwych substancji takie jak tłuszcze trans. Czy zatem powinniśmy pożegnać się ze słodkim smakiem? Czy mamy alternatywę dla sztucznych słodkości? Czym zastąpić szkodliwe produkty? Na te i inne pytania odpowiemy podczas warsztatów kulinarnych poświęconych słodkim przekąskom „Słodkie życie BEZ cukru”.

 
Podczas warsztatów nauczycie się m.in.:
– w jaki sposób przygotować pyszne i zdrowe alternatywy swoich ulubionych ciast i deserów
– jak wyeliminować lub zmniejszyć użycie w kuchni cukru, tłuszczów trans, a także glutenu
– zapoznamy się z naturalnymi zamiennikami cukru
– poznamy różne rodzaje mąk bezglutenowych i ich zastosowanie w cukiernictwie
– i wiele innych 🙂
 
TERMIN: 2 września 2016 godzina 16:30
CZAS TRWANIA WARSZTATÓW: ok. 4 godzin
MIEJSCE: Poradnia Dietetyczna Life&Diet, ul. Warzywna 23, Radom
 
KOSZT: 200 PLN*
Uwaga liczba miejsc ograniczona! W celu rezerwacji miejsc prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 606275742 (w godzinach 10-17 od poniedziałku do czwartku) lub mailowy na adres dietetyk.radom@vp.pl
 
* Uwaga! Nie przysługuje zwrot pieniędzy w przypadku rezygnacji, prosimy o przemyślany zakup.
 
W ramach szkolenia zapewniamy:
– Materiały szkoleniowe
– Zestaw zdrowych przepisów by Life&Diet
– Zdrowe napoje i przekąski podczas szkolenia
– Wspaniałą i twórczą atmosferę
 
Dla kogo są warsztaty?
Warsztaty są dla każdego, kto chce poznać zdrowy styl życia.
 
PROWADZĄCA WARSZTATY:
Magdalena Ciesielska-Dwojak, dietetyk kliniczny
Na co dzień prowadzi Poradnię Dietetyczną Life&Diet. Ukończyła studia na kierunku Dietetyka o specjalizacji Dietoterapia w Lublinie oraz Dietetyka Kliniczna na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Jest także Członkiem Polskiej Akademii Zdrowia, Polskiego Stowarzyszenia Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.